Toch maar weer eens proberen, die weduwe. Edwin van de Goor is voor ons de nieuwe eigenaar terwijl hij toch al 2 jaar de scepter zwaait bij Weduwe van der Toorn in Scheveningen. Dit restaurant was gedoemd om ten onder te gaan maar is weer terug met de nodig allure. Tafeltje voor 2 helemaal in het hoekje, een soort van nis... lees verderje. Lekker apart en begonnen met een goede witte, droge wijn en kregen we allereerst de gratis alikruiken geserveerd. Ik ril daarvan maar mijn vrouw vond ze heerlijk. Leuk geserveerd in een potje waar de “Zeeuwse kreukels” met een schijfje citroen met pik-naalden zijn ingestoken. Apart dingetje en hoor ik tevreden geluidjes aan de overkant. Mijn vrouw koos voor het menu en werd verwend met zure haring op salade en rode biet, gevolgd door Griet met op een bedje van spinazie, witten bonen in tomaten saus met als afsluiter een superieure oer Hollandse vlaflip. Ik zelf was niet in de stemming voor een menu en koos voor de paling/toast en de 3 slibtongen welke heerlijk krokant waren gebakken in de roomboter. Mijn afsluiter was de green dame, waarbij ik werd verrast door uiterlijk en smaak. Een super-verse krokante aan beide kanten open oblie hoorn welke is gevuld met slagroom met daarnaast 2 bollen pistache ijs en een bakje gesmolten warme chocolade van het betere soort. We hebben van ons diner genoten en niet op de laatste plaats van de gastheer en dames welke door elkaar de gasten bedienen. Iedereen pakt aan en op, maakt niet uit welk tafeltje, maar net welke gastheer of vrouw het gerecht uit de keuken ziet komen wordt het direct verder gebracht. Om kort te gaan, de weduwe is weer een toptent waar je tegen redelijke prijzen heerlijk vis kan eten. Weliswaar hadden we van Edwin van de Goor niet anders verwacht en doet hij ondanks zijn senioriteit niet onder en blijft hij vlijmscherp. We komen hier zeker terug.


eten: 1010 wijn: 10 service: 10 comfort: 8 decor: 8 muziek: 8